Logo

Hírlevél

ENERGETIZÁLÓ ÉKSZEREK – A keleti orvoslás gyógyító kövei
( Navaratna, csakraékszerek)
A csakraékszerek feladata emlékeztetni az útkeresőt lelki fejlődésének fontosságára. A csakrákat harmonizáló ékszerek hétkövesek, ezüstből, egyedi kézi munkával készültek és acsakrákhoz tartozó valódi drágakövekkel díszítettek. Ezekről a drágakövekről úgy tartják jótékonyan hatnak a csakrákra, kiegyensúlyozzák azt. A test egyes részein, pontosan 7 pontján az energia koncentráltabban áramlik. A 7 csakra mindegyike egy szervhez, egy színhez vagy színekhez, bizonyos érzelmekhez, képességekhez és sajátos szimbolikához kapcsolódnak. A test középvonalán helyezkednek el és lentről felfelé haladva egyre magasabb mentális szintet jelképeznek. A csakrák jelentősége azért óriási, mert a keleti orvosok szerint a test egészséges és harmonikus működéséhez nélkülözhetetlen az energia akadálytalan áramlása a testben és a csakrákban.Az energia elakadása, a felgyülemlett energiatöbblet vagy az energiahiány a test más és más szintjein betegséghez vezethet.
A másik közkedvelt energetizáló ékszer a
Navaratna az indiai asztrológiához kötődő ősi talizmán, s olyan drágakövet alkotják amelyek a kilenc bolygóhoz tartoznak. A teljes sorsképletünkért felelős ez a kilenc bolygó, a hozzájuk tartozó drágakövek viselése pedig erősíti, illetve harmonizálja sorsunkra ható erejüket.
A navaratna és a csakraékszerek kövei: rubin, smaragd, zafír, macskaszem, zafír, hesszonit, korall, gyöngy, gyémánt vagy cirkónia

 

 

 

 

 

 

 
ÚjSmaragdSmaragd