Logo

Hírlevél

A drágakövekről

 
 
A drágakövek olyan természetes keletkezésű ásványok, melyek szépségük, ritkaságuk és keménységük alapján megnyerték az emberiség tetszését és megkülönböztetõ értékítéletét. Bizonyos ásványokat színükért, másokat fényükért (pl. a gyémántot csodálatos csillogásáért) vagy a rajtuk észlelhetõ fényjelenségekért esetleg szabályosan elhelyezkedõ zárványaiért kedvelünk jobban mind a többieket. A drágakövek keletkezéséhez az alkotóelemeken kívül speciális külsõ körülmények (hõmérséklet, nyomás, megfelelõ összetételû oldat stb.) szükségesek. A drágakövek tehát nem találhatók bárhol és tetszõleges mennyiségben, felkutatásuk, kitermelésük és feldolgozásuk rengeteg idõt, pénzt és emberi munkát igényel. Az összes fejlett társadalomban a drágaköveket nemcsak értékükért és szépségükért, hanem állítólagos gyógyító és harmonizáló erejükért tartják nagy becsben. A drágakövek évmilliók során képződtek a föld mélyén, tökéletes sötétségben, keresztülmentek a finomodás és a tisztulás folyamatán, mígnem az emberek végső formájukban fel nem fedezték és ki nem termelték. A drágakövek földünk alapelemeiből állnak, ezért a néphit szerint föld védő, erősítő és tápláló erejével kötnek össze minket.
Ragyogó szépségükkel a legtisztább természetes színekben sugárzó fény hordozói, valamint a kozmikus energiák és tulajdonságok közvetítői; az égből és a földből vonzzák magukhoz az erőket, hogy azután kisugározzák azokat a világ felé. Kristályos szerkezetük felsőbbrendű elvek alapján épül fel, amelyek visszavezetnek minket a kozmikus rendben, és harmonizálóan hatnak testre és lélekre egyaránt.
E hit és tanítások, valamint a természetgyógyászat egyes irányzatai szerint, ha a drágakővel díszített ékszert viselünk, vagy a drágakövet a testünkre tesszük, finom rezgés, rezonancia keletkezik bennük. A szunnyadó, vagy legátolt, megzavart univerzális erők és tulajdonságok a drágakő rezgéseire azonnal válaszolnak. Ezek az erők felélednek és visszanyerik eredeti formájuk.

 

ÚjSmaragdSmaragd