Logo

Hírlevél

 

A Velencén üzemelő Smaragd Óra és Ékszerüzlet története szinte már mesébe illő…
 
A történet egyik főszereplőjét Fónagy Gyulának hívták, akinek sajnos nem adatott meg fiatal korában az, hogy azt tanulhassa, amit igazán szeretett volna. Sokféle szakmát kiművelt, de a hőn áhított ötvös szakma sosem kerülhetett a megtanult tudományai közé. Aztán egy szép napon, úgy döntött, hogy nem vár tovább eljött több évtized után az ideje annak, hogy azzal foglalkozzon, amihez egy életen keresztül vonzódott. Beiratkozott hát álmai iskolájába ahol 41 évesen beülve az iskolapadba kitanulta az ötvösség csínját-bínját. Kitartó volt és nagyon eredményes és az időközben megalapított ötvösműhelyéből szebbnél szebb ékszerek születtek. A műhelye mellé 2004-ben megnyitotta Velencén azt az ékszerüzletet is, amely személyiségének és hozzáállásának köszönhetően megbecsülést szerzett az itteni közösség körében.
Sajnos azonban 2005. őszén egy tragikus fordulat következett be . A sors nem adott neki elég időt ahhoz, hogy a tudásával, a hozzáértésével és a kitartásával saját maga beteljesítse az álmait, és hogy ezt a gyönyörű szakmát hosszú éveken keresztül művelhesse, majd áthathassa tudását a gyerekeinknek.
 
A férjem halála egy pillanat alatt megváltoztatta minannyiunk életét és sok minden kérdésessé vált egy viszont biztos volt. A Smaragd Óra és Élszerüzletnek élnie kell tovább. Így történhetett meg az, hogy a cég- mint a Kft  másik alapító tagjához -átkerült hát 2005 Szeptemberében az irányításom alá, hivatalosan is.
Sok nehézségen mentünk keresztül, de a történtek ellenére is hiszem, hogy amit csinálok hasznos és hozzásegít ahhoz, hogy annak a fantasztikus embernek az álmai - aki megalkotta a Velencén a már oly sokak által ismert Smaragd Óra és Ékszerüzletet - rajtam keresztül valóra válnak.
 
 
Pintér Márta
Ügyvezető

 

ÚjSmaragdSmaragd